ebdüleziz ezimi qedim

Sunday, August 01, 2004

در اعتراض به حضور هيئت ارمني در اردبيل صورت گرفت



تحصن در مسجد, اعتصاب غذا


حدود 12 نفر از متحصنين دستگير و مورد بازجويي قرار گرفتند


ماجرا زماني آغاز شد كه اول تير ماه اعلام گرديد كه به دعوت استانداري اردبيل وزير كشاورزي ارمنستان در رأس هياتي وارد استان اردبيل شده است . تعدادي از مردم اردبيل با امضاي نامه أي از فرمانداري اردبيل درخواست مجوز برگزاري تجمع در مقابل استانداري اردبيل براي ساعت 6 بعد از ظهر روز دوم تير ماه كردند فرماندار اردبيل بدون ارسال درخواست آنان به كميسيون ماده 10 احزاب فقط زير درخواست آنان نوشت « بنا به مصالح كشور و استان موافقت نمي شود» اين تعداد به حضور هيات ارمني در اردبيل بخاطر تجاوز ارمنستان به يك كشور اسلامي و شعيه و ارتكاب به جنايت بر عليه شيعيان قاراباغ و همچنين اشغال 20 درصد از خاك كشور اسلامي آذربايجان توسط ارمني ها و آواره كردن يك ميليون مسلمان از خانه و سرزمين خود اعتراض داشتند اين تعداد بعد از اينكه نتيجه أي از فرمانداري اردبيل براي كسب مجوز قانوني نگرفتند در پارك بغل استانداري تجمع و تصميم گرفتند كه در مسجد سرچشمه تحصن نمايند تحصن آرام اين جمع در مسجد سرچشمه با نصب پلاكاردي كه جمله هاي (قاراباغدا قان آخير دونيا اوزاقدان باخير) و (ارمني اشغالگر از سرزمين اسلام اخراج بايد گردد) بر ديوار مسجد آغاز شد آنان خواستار حضور مسئولين استانداري و توضيح درباره علت حضور هيات ارمني در اردبيل شدند و پس از نااميد شدن از حضور مسئولين سياسي استان در مسجد اعلام كردند كه دست به اعتصاب غذازده اند . با فرا رسيدن وقت اذان متحصنين نماز مغرب و عشاء را به امامت امام جماعت مسجد سرچشمه به همراه ساير نمازگزاران بجاي آوردند و در مراسم دعاي توسل شركت نمودند . پس از مراسم دعاي توسل هيئت امناي مسجد از متحصنين خواستند كه مسجد را ترك نمايند متحصنين پاسيخ دادند كه مسجد خانه خداست و كسي حق ندارد آنان را از از خانه خدا بيرون كند و درگيري لفظي بين روحاني حاضر در جمع متحصنين و هيئت امناي مسجد بالا گرفت.


حوالي ساعت 11.5 شب نيروي انتظامي وارد عمل شد و از متحصنين خواست كه مسجد را ترك كنند و بدين ترتيب درگيري فيزيكي شروع گرديد و تعدادي از متحصنين از جمله آذردوخت , لساني, و حجت الاسلام عظيمي مورد ضرب و شتم قرار گرفتند. حدود 12 نفر از آنان دستگير و روانه بازداشتگاه نيروي انتظامي شدند. همه دستگير شدگان به جز يك نفر پس از بازجويي تا ساعت 4 صبح روز چهارشنبه 3 تيرماه آزاد شدند لساني تنها فرد آزاد نشده روانه دادگاه شد و تا لحظه تنظيم اين خبر از نتيجه دادگاه و محل نگهداري وي خبر دقيقي به دستمان نرسيده است.


سه نفر از متحصنين همزمان با تحصن مصاحبه أي با خبرنگار ما انجام داده اند كه مي خوانيد:


عقيل آذردخت يكي از تحصنين در مورد دليل اعتراض خود گفت: ارمنستان به خاك يك كشور اسلامي تجاوز كرده و خود را صاحب سرزمين اشغالي قاراباغ قلمداد مي كند آنها به طرز فجيعي تعداد زيادي از برادران و خواهران شيعه ما را قتل و عام كرده اند و يك ميليون مسلمان را از سرزمين اسلامي خود آواره كرده اند بنابراين داشتن ارتباطات اقتصادي و سياسي با چنين دولتي در شأن استاني مثل اردبيل كه مهد تاريخي شيعه نيز مي باشد نيست. بنابراين خواسته ما اين بود كه استاندار و فرماندار اردبيل ارمني ها را از خاك اسلامي و مقدس اين استان بيرون كنند.


وي در مورد مجوز برگزاري اين اعتراض گفت: ما به فرمانداري رفتيم و تقاضاي يك تجمع آرام و اعتراض آميز كرديم تا كشتار مسلمانان قاراباغ را محكوم نماييم اما آقاي فرماندار با لحن توهين آميز و به زبان فارسي در جواب ما گفت كه « برويد بيرون, زود از اينجا بيرون شويد» ما هم مجبور شديم براي خودداري از قانون شكني در مسجد تحصن نمائيم چون مسجد خانه خداست و امن است .


آذردخت در مورد علت عدم موافقت با برگزاري تجمع در مقابل استانداري گفت: فرماندار اردبيل در زير درخواست ما نوشت كه بدليل مصالح استان و كشور موافقت نمي شود اما ما اين سؤال را از فرماندار داريم كه آن كدام مصلحت است كه ما را از اعتراض به كشور متجاوز ارمنستان كه بدتر از اسرائيل است منع مي كند؟


عباس لساني يكي ديگر از متحصنين نيز در مورد علت اعتراض خود گفت: ما دو روز پيش شنيديم كه قرار است هيئتي از ارمنستان به سرپرستي يكي از وزيران آنها كه در تركيب اين هيئت از ارامنه قاراباغ نيز وجود دارد به اردبيل سفر كنند ابتدا باورمان نشد اما وقتي ديديم كه اين هيئت وارد اردبيل شده است به اتفاق دوستان با تنظيم درخواستي به فرمانداري رفتيم تا به صورت آرام و قانوني در تجمعي در مقابل استانداري اردبيل اعتراض خود را نسبت به حضور عضو دولت ارمني و هيئت همراه اعلام نمائيم. اما در فرمانداري نه تنها به خواسته ما توجه نكرده اند بلكه بصورت توهين آميز با ما رفتار كردند بنابراين ما به مسجد پناه آورديم و گفتيم كه همراه با تحصن تا زماني كه جواب سؤالهايمان را نگرفته ايم اعتصاب غذاخواهيم كرد.


وي اضافه كرد : ما در يك جبهه در دنياي اسلام از مسلمانان دفاع مي كنيم و در جبهه ديگر چشم خود را بر كشتار مسلمانها در چچن و قاراباغ مي بنديم اين عادلانه نيست و بعيد است كه مواضع ام القراي مسلمين در سياست خارجي خود چنين باشد. به هر حال ما به عنوان يك مسلمان و شيعه بدون ارتباط دادن موضوع با مواضع دولت با يك نگرش اسلامي و انساني از مردم هم كيش هم دين و همزبان خود در قارباغ دفاع مي كنيم و حمايت دولتهاي اسلامي را همراه با ابر قدرتهاي دنيا از ارمنستان كار درستي نمي دانيم.


لساني ادامه داد: ما مي خواهيم بدانيم كه به چه دليل عضو كابينه يك دولت متجاوز به اين استان دعوت شده است؟ متأسفانه شايع شده است كه در تركيب اين هيئت افرادي از جمهوري خود خوانده و جعلي قاراباغ نيز وجود دارد ما مي خواهيم بدانيم كه آيا اين مسئله صحت دارد يا نه؟ شهروندان اين استان مي خواهند بدانند كه با هيئت ارمني چه قراردادهايي بسته مي شود؟


و خلاصه اينكه ما مي خواهيم اين هيئت هر چه سريعتر اينجا را ترك نمايد.


حجت الاسلام عظيمي ديگر معترض حضور هيئت ارمني در استان اردبيل گفت: در جوامع دموكراتيك و بالاتر از آن در يك جامعه اسلامي اين آزادي وجود دارد كه اگر كسي مخالف يك سياستي باشد اعتراض خود را بيان كند حتي اگر اثري هم نداشته و كسي هم گوش ندهد. در كشور ما خوشبختانه قانون همه چيز را مشخص كرده و همه ما هم قبول كرده ايم , اما در كشور ما عده أي وجود دارند كه خود را بالاتر از قانون مي دانند و سليقه خود را مصلحت مي نامند به نظر ما قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران اسلامي ترين قانون كره زمين است. اما متاسفانه اين قانون اساسي مظلوم واقع شده است و ما احساس مي كنيم كه بعضي اشخاص قانون اساسي را نقض مي كنند و اسم آنرا مصلحت مي گذارند ما اين مصلحت را قبول نمي كنيم و قانون اساسي را محور مي دانيم و معتقديم كه همه بايد مطيع قانون اساسي باشند.


وي اضافه كرد: در اين راستا ما به بعضي از سياستهاي خارجي اعتراض داريم ما كاري به دولت آذربايجان و رابطه دولت خودمان با آن نداريم زيرا هر كاري كه منافع دولت ما ايجاب كند آنرا انجام خواهد داد اما آنچه كه براي ما مهم است اين است كه ما مردم مسلمان قاراباغ را فراموش كرده ايم امروز ما مي بينيم كه هر چند فلسطين از كشور ما دور است اما به دليل اينكه دولت, صدا و سيما و مطبوعات به مسئله اهميت مي دهند مردم ما خواسته آنها را مي دانند و از مبارزه آنها بر عليه رژيم صهيونيستي اطلاع دارند. اما بنا به آمار, حدود هشتصد هزار نفر از مردم مسلمان قاراباغ توسط ارمني ها آواره شده اند كه مردم ما اطلاعي در مورد اينكه اين آوارگان در كجا و چگونه زندگي مي كنند ندارند ولي ما مي دانيم كه اين آوارگان در وضعيت رقت باري زندگي مي كنند كه دل هر مسلماني را كباب مي كند و اگر ما شيعه و مسلمان باشيم هيچ وقت نمي توانيم اين درد را به گور ببريم . اگر دنياي اسلام ارمنستان را تحريم اقتصادي مي كرد ارمنستان تاب مقاومت نداشت و جوانان آذربايجان و قاراباغ مي توانستند سرزمين خود را از اشغال ارمنستان آزاد كنند و آوارگان را به موطن خود برگردانند.


حجت الاسلام عظيمي ادامه داد: ما بايد بر عليه كافر حربي يعني ارمنستان محاربي كه قسمتي از سرزمين اسلام را غصب كرده است جهاد كنيم و اگر نتوانيم حداقل بايد ارمنستان را تحريم اقتصادي نمائيم.


حجت الاسلام عظيمي با اشاره به تحصن و اعتصاب خود در مسجد سرچشمه گفت: البته از ابتدا قصد ما تحصن نبود بلكه مي خواستيم بصورت قانوني و با كسب مجوز در مقابل استانداري تجمع و بصورت آرام اعتراض خود را بيان كنيم اما فرمانداري اردبيل مخالفت كرد و ما مجبور شديم براي پيشگيري از نقض قانون به مسجد كه محل امني است پناه آوريم.


وي افزود: استاندار اردبيل بايد بداند كه كار طبق ميل آنها پيش نخواهد رفت زيرا اين مملكت فرزندان بيداري دارد كه هرگز نخواهند خفت و آن مهماني كه به اين استان آمده است بداند كه نامبارك آمده و نامبارك خواهد رفت و چيزي دستگيرش نخواهد شد. زيرا ايران به توسعه ارمنستان كمك نخواهد كرد. اگر ارمنستان تخم طلا هم بگذارد ما نمي خواهيم . ارمنستان اول لطف كند و سرزمين اشغالي قاراباغ را تخليه كند تا بعد در مورد روابط اقتصادي با آن صحبت كنيم تا زماني كه ارمنستان تجاوزگر است نبايد با آن روابط اقتصادي داشته باشيم و خواسته ما فقط همين است.


به دنبال وقوع اين حادثه خبرنگار ما سعي كرد با مسئولين سياسي و انتظامي استان در ارتباط با چگونگي وقوع اين حادثه مصاحبه نمايد . چند بار با تلفن همراه فرماندار تماس گرفته شد اما تلفن همراه فرماندار در دست فرد ديگري بود كه متأسفانه موفق به مصاحبه با فرماندار نشديم همچنين خبرنگار ما با سرهنگ باستاني كه خود نيز در صحنه حضور داشته است تماس گرفت كه سرهنگ باستاني گفت با معاونت اجتماعي و ارشاد نيروي انتظامي مصاحبه نمائيم محمدي معاونت امور اجتماعي مصاحبه را نپذيرفت اما كتبأ مطلبي را براي چاپ به خبرنگار ما ارائه نمود كه عينأ چاپ مي گردد.


به : مدير مسئول محترم هفته نامه آراز


سلام عليكم


احترامأ در پاسخ به موارد خواسته شده, مطلب زير تهيه و جهت چاپ و آگاهي افكار عمومي ارسال مي گردد.


معاون اجتماعي و ارشاد فرماندهي انتظامي استان اردبيل سرهنگ علي محمدي


در ساعت 19:30 مورخه 83.4.2 در پي سفر تعدادي از مقامات كشور ارمنستان به استان اردبيل تعداد هفت نفر از فعالان قومگرا (پان تركيسم) به منظور اعتراض به سفر مقامات فوق در جلوي مسجد سرچشمه اقدام به تحصن نموده و به محض باز شدن درب مسجد وارد محل شده و تعداد تحصن كنندگان به هفده نفر افزايش يافته, عنايت به اينكه نامبردگان هيچگونه مجوزي نداشته اند هيئت امناي مسجد طي شرحي مرتب را به دادستان محترم اردبيل اعلام و درخواست اخراج معترضين را نمودند كه دادستان نيز دستور اخراج معترضين را بطور مسالمت آميز از مسجد صادر كه بلافاصله عوامل انتظامي در محل حاضر و از معترضين بطور محترمانه درخواست گرديد كه مسجد را ترك نمايند. كه معترضين با ايجاد سر و صدا نسبت به مأمورين تمرد و ضمنأ يكي از آنان قصد ايراد ضرب و شتم مأمورين را داشته است كه نهايتأ در ساعت 23:45 نامبردگان از مسجد خارج و محل تحويل هيئت امناء گرديد و در رابطه با شكايت هيئت امناء تعداد دوازده نفر با هويت معلوم احضار و پس از انجام تحقيقات يازده نفر از آنان مرخص و تنها يك نفر به اتهام تمرد به مأمورين طي پرونده أي به مراجع قضايي معرفي گرديده است.





0 Comments:

Post a Comment

<< Home